Οίκος

Οι εκδόσεις ΕΑΠ ιδρύθηκαν το 2018 από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στόχο την έκδοση και προώθηση βιβλίων υψηλού επιπέδου επιστημονικού ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος. Τα έργα μας, μεταφράσεις έγκριτων ξένων αλλά και Ελλήνων πανεπιστημιακών και νεών ερευνητών, απευθύνονται φοιτητές, πανεπιστημιακούς, ερευνητές και στο ευρύ αναγνωστικό κοινό ενδιαφέρεται για τους σύγχρονους προβληματισμούς σε θέματα και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Με αδιαπραγμάτευτο κριτήριο την εγκυρότητα και υψηλή ποιότητα των έργων, των εκδόσεων είναι η συμβολή και προώθηση στο ελληνικό κοινό της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας και της αλλά και έργων αναφοράς ευρύτερου ενδιαφέροντος από τα πεδία ανθρωπιστικών, κοινωνικών και θετικών επιστημών.

Επιθυμία μας είναι να ανταποκρινόμαστε στα σύγχρονα ερωτήματα που θέτουν στην κοινωνία οι ιστορικές, κοινωνικές και επιστημονικές εξελίξεις, να προωθούμε την πρωτότυπη έρευνα μέσα από την έκδοση επιλεγμένων συγγραμμάτων, να ενημερώνουμε και να τη δημόσια συζήτηση για σημαντικά επιστημονικά θέματα, προσκαλώντας και εμπλέκοντας ενεργά αυτή όχι μόνο τους φοιτητές και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και το ευρύ φιλομαθές αναγνωστικό κοινό.

Πιστεύουμε ακλόνητα ότι η δύναμη του βιβλίου με την ευρύτητα της του προωθεί όχι μόνο τη διάδοση της γνώσης, αλλά και τον  της με κατεύθυνση στη συνειδητοποίηση της ανθρώπινης και δυναμικής.

Επιστημονική Επιτροπή


Κωνσταντίνος Βοργιάς
Καθηγητής Βιοχημείας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Αλέξης Λυκουργιώτης
Ομότιμος καθηγητής Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών
Νικόλαος Τρανός
Πρύτανης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
Ευάνθης Χατζηβασιλείου
Καθηγητής Ιστορίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Διοικητικό Συμβούλιο


Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας
Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εκδόσεων ΕΑΠ, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Μέλη

Γεώργιος Δάσιος
Αντιπρόεδρος των εκδόσεων ΕΑΠ, Ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών
Δημήτριος Καραδήμας
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ευριπίδης Γαραντούδης
Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Θεόδωρος Λουλούδης
Εκδότης και Διευθύνων Σύμβουλος εφημερίδας Πελοπόννησος
Κυριακή Ζαννιά
Σύμβουλος επικοινωνίας

Διεύθυνση Εκδόσεων


Κατερίνα Πάπαρη,
email: kate.papari [at] houp.gr, 21000080974